2017-10-01

Ansaitse rahaa valokuvillasi

Digikamerat ja internet ovat mullistaneet valokuvauksen maailman. Enää ei tarvitse kalliita välineitä ja vuosien kokemusta ansaitakseen rahaa valokuvia ottamalla. Nyt kaikki mitä tarvitset on yrittäjyysajattelua ja pienen esittelyn. Tässä alkeet pienen valokuvausliikkeen perustamiseen.

Investoi oikeisiin välineisiin

Oikeat valokuvaustarvikkeet eivät ainoastaan paranna työsi laatua, mutta säästää myös aikaasi. Vaikka sinulla olisi tiukka budjetti, sinun ei silti pitäisi valita hankintojasi pelkä hinnan perusteella. Etsi tuotteita, joilla on hyvä hinta-laatusuhde, mikä tarkoittaa sitä että saat mahdollisimman hyvät ominaisuudet mahdollisimman pienellä hintalapulla. Kaikkein tärkeimmät välineesi ovat kamera, tietokone, editointiohjelma ja ehkä laukku, johon ne kaikki mahtuvat.

Katso myös kirjoituksemme digikameran hankintaan liittyen.

Kerää näytteitä ja tunnustusta osaamisestasi

Kuten missä tahansa bisneksessä, sinun täytyy osoittaa asiakkaillesi todisteita pätevyydestäsi valokuvaajana. Voit tehdä tämän keräämällä näytetöitä työstäsi ja kertomalla aikaisemmista asiakkaistasi. Jos olet vasta aloittamassa, tarjoudu ottamaan kuvia ystävistäsi ja perheestäsi ilmaiseksi. Kerää sessioista taide- ja ulkoilmaotoksia, jotka antavat kuvan taidoistasi. Kerää kaikki kuvat yhdeksi portfolioksi tai kuvastoksi, jonka voit antaa tuleville asiakkaillesi. Älä tingi laadusta, sillä nämä ovat heidän ensivaikutelmansa sinusta.

Markkinoi palveluitasi

Parhaan markkinakanavan löytäminen voi olla vaikeaa erityisesti pienellä budjetilla, mutta luovuus on avain tähän. Aloita kuvittamalla oman käyntikorttisi etupuoli jollakin mieleenjäävällä kuvalla. Jaa näitä kaikille tutuillesi ja jätä niitä pieninä määrinä julkisiin paikkoihin. Saavuttaaksesi suuren yleisön hyödynnä ilmaisia mainospaikkoja verkossa. Oma verkkosivu on tietysti myös hyödyksi ja se on helppo tehdä perustamalla blogi. Jotkut valokuvaajat käyttävät blogiaan parhaiden valokuviensa esittelyyn.

Kehity jossakin aiheessa

Kun olet vasta aloittelija, törmäät hetkiin joissa erehdyksen kautta opit, mikä myy ja mikä ei. Jossain vaiheessa sinun kuitenkin pitäisi löytää joitain tiettyjä aiheita, joista nautit ja joissa taitosit pääsevät esille. Kun moni asiakas on kehunut jotain tietynlaista kuvaa, voit lisätä myyntiäsi erikoistumassa siihen aihealueeseen. Aiheita voivat olla esimerkiksi luonto, urheilu ja yrityskuvat. Hyvä aihe on sellainen, jossa on vähän kilpailua, jotta voit vallata markkinat helposti.

Valokuvilla rahan ansaitseminen on amatöörivalokuvaajien unelma ja sen saavuttaminen on mahdollista. Tekemällä harrastuksestasi bisnestä, voit rakentaa sivutulon rakkaasta harrastuksestasi. Sinun täytyy vain muistaa perehtyä aiheeseen kunnolla ja aloittaa rauhallisesti ennen kuin yrität jotain liian suurta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti